Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Spanning weer terug in 4C na winst van Middelstum op Niekerk

In de 4e klasse C van het zaterdagvoetbal stijgt de spanning met de week. Wie zal er kampioen gaan worden. De beste papieren heeft/had Niekerk die op 5 punten voorsprong stond op Middelstum en ONR voor aanvang van de wedstrijd gistermiddag op het sportpark van Middelstum. Na 90 minuten werd duidelijk dat de strijd bovenin nog niet gestreden is en dat mogelijk pas op de laatste speelrondedag van dit seizoen beslist gaat worden wie van de 3 het gaat worden.
Net als in de wedstrijd in Niekerk, waar Middelstum ook na 90 minuten als winnaar van het veld stapte, mochten de bezoekers ook vandaag het spel gaan maken. Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd viel al na 30 seconden te noteren. Xander Anema kwam via de linkerkant in scoringspositie en knalde de bal naast doelman Ottens tegen de paal. Niekerk mocht het spel bepalen van Middelstum al lieten de blauwhemden de bezoekers tot aan de rand van het eigen zestienmeter gebied komen en grepen dan in. Gevaarlijk werd de ploeg uit het Westerkwartier nauwelijks voor de rust. Op wat afstandsschoten na bleef Middelstum gemakkelijk overeind tegen de koploper van 4C. Op slag van rust kwam Middelstum op voorsprong. Op het randje van de zestienmeter bij Niekerk mocht de thuisploeg een vrije trap nemen, een klusje voor specialist Xander Anema die zich over de bal ontfermde en met een mooi schot doelman Ottens van Niekerk het nakijken gaf 1-0. Vlak daarna klonk het rustsignaal van scheidsrechter van Duinen.

Na de theepauze werd Mateo Milkovic in de ploeg gebracht voor Nordin Luit. Met wat omzettingen in het veld liep het bij Middelstum steeds beter na de rust. Milkovic bleek een prima aanspeelpunt voorin te zijn voor de ploeg van Jelmer Meinardi en maakte het de verdediging van Niekerk er niet gemakkelijkder op. Met veel inzet kreeg de thuisploeg veel kansen en leek het er steeds meer op dat Middelstum vocht voor zijn laatste kans om de titelstrijd open te houden. De bezoekers leken na de 1-0 vlak voor rust hun ritme niet opnieuw te kunnen oppakken. Omdat Niekerk gaandeweg de tweede helft wel wat meer risico moest gaan nemen lag er voor Middelstum steeds meer ruimte om gevaarlijk te kunnen zijn in de tegenstoot. Na ruim een uur kreeg Middelstum een corner die genomen werd door Thijs Oosterhoff, de bal draaide wat weg naar de rand van het zestienmetergebied van Niekerk waar Peter van Dam zijn hoofd onder de bal wist te krijgen en met een kopbal de Niekerker doelman opnieuw wist te verrassen 2-0. Middelstum had de winst hierdoor op zak voor vandaag en kon de wedstrijd uitspelen zonder verder zelf nog schade op te lopen. Een prachtige overwinning die zeker verdiend was vandaag en de spanning weer volledige terug heeft gebracht in de 4e klasse C.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek in Groningen waar het tegen Amicitia VMC zal aantreden. De week erop op de slotdag van de competitie komt SV De Heracliden op bezoek in Middelstum.

Middelstum - Niekerk 2-0 (1-0): 1-0 Anema (44); 2-0 van Dam (66)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22 mei 2022) foto's Jaap van der Laan