Sterren Stralen met een lokaal tintje - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Sterren Stralen met een lokaal tintje

Op 9 december jongstleden gaf fanfare Concordia uit Middelstum haar jaarlijkse kerstconcert Sterren Stralen in een volle Hoeksteenkerk in Middelstum. Dit keer werkten het Hippolytuskerkkoor en het opleidingsorkest van het SMO mee. Als bijzonder intermezzo verzorgde ook het Puellae strijkkwartet een optreden. De presentatie was in vertrouwde handen van Bert Groothedde.Sterren Stralen is al jaren een begrip op het Hogeland. Met solisten als het Roder Jongenskoor, Pearl Joan en vorig jaar Ernst Daniël Smid is het een van de jaarlijkse hoogtepunten van de bijna honderdjarige fanfare. Deze keer koos de fanfare voor een mix aan gastoptredens. De Hoeksteenkerk werd speciaal voor de gelegenheid weer omgebouwd tot concertzaal en fraai uitgelicht door Peter Zuidhof die verantwoordelijk was voor de techniek.

De avond geopend door het SMO-orkest, bestaande uit leerlingen van onder andere Concordia. Samen met dirigent Geertje Mars lieten ze zien dat je met maar een paar jaar les toch al heel leuk samen kunt musiceren. De leerlingen tonen zich zo prima ambassadeurs voor de blaasmuziek. Wie wil er nou niet bij zo’n orkest spelen? Presentator van dienst Bert Groothedde benadrukte nog eens hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Vervolgens was het de beurt aan het Hippolytuskerkkoor onder leiding van Oleg Morozov. Met veel traditionele kerstliederen werd de kerstsfeer al snel voelbaar in de zaal. Gastheer Fanfare Concordia onder leiding van haar eigen dirigent Klaas van der Woude vervolgde het programma en bracht zowel traditioneel als minder traditioneel kerstrepertoire met een knipoog ten gehore.

Als bijzonder intermezzo kon het publiek vervolgens genieten van de vier strijkers van het Puellae kwartet. Dit kwartet bestaat uit vier conservatoriumstudentes (Puellae is Latijn voor meisjes) en bracht een eigentijds programma met onder andere werken van Astor Piazzola. Niet direct wat je zou verwachten bij een kerstconcert, maar wel heel mooi passend.  In het verloop van de avond wisselden de diverse ensembles elkaar af waardoor het een verrassend en afwisselend concert werd.Aan het eind van het concert dankte voorzitter Alexander Zuidhof de aanwezigen. Hij blikte alvast vooruit naar het jubileumjaar 2019. De fanfare bestaat dan honderd jaar en dat wordt uiteraard groots gevierd met diverse activiteiten verspreid over het jaar.

Als verrassing voor het publiek voerden koor en orkest als afsluiting het werk “The Lord bless you and keep you” uit van de componist Rutter in een fraai arrangement van Klaas van der Woude.

Met dit concert is zeker geen einde gekomen aan de kerstperiode voor Concordia. Op 15 december verzorgt de fanfare een optreden voor bewoners, verwanten en personeel van zorginstelling ’s Heeren Loo in Bedum. Op 23 december is het tijd voor de adventsdienst van de PKN gemeente in Middelstum. Op kerstnacht begeleidt een ensemble de kerstnachtdienst in de Hippolytuskerk in Middelstum om tenslotte in alle vroegte af te sluiten op kerstochtend met de traditionele rondgang door Middelstum.

Onze fotograaf was aanwezig deze avond en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (10 december 2018) Foto’s: Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud