Streep door kampioenskansen vv Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Streep door kampioenskansen vv Middelstum

Zaterdag 28 mei stond de uitwedstrijd tegen Amicitia VMC op het programma. Voor Middelstum is dit een lastige tegenstander, ook deze keer was Amicitia weer een vervelende horde. Amicitia had in de basis een aantal oud Middelstum 1 spelers nl, Joris Visser, Gerard Brontsema en Kristian Boelema. Voor beide teams waren de belangen groot. Middelstum moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap, Amicita had ook een resultaat nodig in de strijd tegen nacompetitie voor degradatie. Voldoende ingrediënten voor een spannende pot voetbal.
Doordat de door de KNVB aangewezen scheidsrechter niet op was komen dagen, was er gelijk koortsachtig overleg tussen de staf van beide teams over hoe nu verder. Gelukkig was er een KNVB scheidsrechter ter plekke welke bereid was om de wedstrijd te “fluiten”. Derhalve begon de wedstrijd pas om 15:05 uur. Middelstum begon sterk aan de wedstrijd en de weg naar het doel van de tegenstander werd al snel gevonden. Amicitia werd vol onder druk gezet. Middelstum creëerde enkele mogelijkheden in de beginfase. Toch hadden de Middelstumers de hulp van de verdediging nodig. In de 22e minuut werd de druk op de verdediging van Amicitia te groot, Peter van Dam scoorde de dik verdiende 0-1, na gestuntel achterin bij Amicitia. Gedurende de 1e helft was Middelstum veel beter en creëerden enkele kansen en mogelijkheden om de score uit breiden. Xander Anema bewees wederom dat hij over een prima schot in de benen beschikt, echter paal en lat stonden in de weg. Het noodlot sloeg echter toe op slag van rust. Uit een ogenschijnlijk onschuldig moment wist Amicitia te scoren. De bal werd terug gespeeld op keeper Demon Medema welke de situatie totaal verkeerd inschatte. In plaats van de bal een trap naar voren te geven, nam hij te veel tijd om de bal te controleren en struikelde over de bal. Kees Jan Diepeveen was er als de kippen bij om de fout van Damon Medema af te straffen, 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust moesten beide teams weer flink aan de bak, want met deze tussenstand hadden beide teams niet zoveel. Er moest gewonnen worden. Het wedstrijdbeeld zag er na de rust wel anders uit. Middelstum probeerde er voetballend uit te komen, terwijl Amicitia alleen maar bezig was met het ontregelen van het Middelstumer spel, door tijdrekken en veel theater te maken bij lichte overtredingen. Toch wist Rutger Schuiling in de 74e minuut te scoren uit een rommelige situatie voor de goal van Amicitia, 1-2. Deze voorsprong was gezien het wedstrijdbeeld verdiend. De Middelstumers hadden door dat er gewonnen moest worden, maar dan wel met meer doelpunten. De druk werd wederom opgevoerd, Amicitia maakte dankbaar gebruik van de ruimtes die er vielen. Middelstum had nog een aantal grote kansen om de voorsprong uit te breiden, echter in de 83e minuut wist Amicitia 2-2 te scoren via Ronald van Bruggen. Ook bij deze goal zag Damon Medema er niet goed uit. Dit was ook de eindstand. De teleurstelling in het Middelstum kamp was erg groot, men had zich deze wedstrijd toch heel anders voorgesteld. Zaterdag 4juni is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Middelstum neem het dan op tegen SV de Heracliden uit Uithuizermeeden. Ook de ze wedstrijd is nog voor beide teams van groot belang.

Middelstum kan bij winst nog op plaats 2 eindigen men heeft zich  al verzekerd van 1 wedstrijd in de nacompetitie door de eerste periode te pakken, terwijl de Heracliden nog moet vechten tegen nacompetitie voor degradatie.

Bron & foto's: Bart Poortinga (29 mei 2022)