Succes voor fanfare Concordia Middelstum op ONFK - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Succes voor fanfare Concordia Middelstum op ONFK

Op 15 april vonden in de Lawei te Drachten de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen plaats. Fanfare Concordia uit Middelstum onder leiding van Richard Visser behaalde maar liefst 91.67 punten in de eerste divisie en viel daarmee net buiten de top drie van deze 12e editie.Ga er maar aan staan. Een muziekstuk met de nodige technische uitdagingen zo instuderen dat je hoge ogen gooit op een nationaal kampioenschap. Dat betekent veel thuisstudie, reguliere en extra repetities een studieweekend en tenslotte twee try-out-concerten. Een hele opgave voor de muzikanten maar wel enorm gaaf en motiverend om te doen, zeker als het eindresultaat ook nog eens gewaardeerd wordt door de jury.

Op de lessenaar stond dit jaar World of Wizards van componist Stijn Roels. Een lastig werk gebaseerd op diverse fantasieverhalen. Juryleden Jan de Haan, Jacob Slagter en Frenk Rousschop beoordeelden alle 7 orkesten die uitkwamen in de 1e divisie. Over het optreden van Concordia zeiden ze onder andere “Groot compliment voor orkest en dirigent” en “Dit was een uitvoering waar u trots op kunt zijn. Wat een energie en drive”. Met maar liefst 91.67 punten liet de jury het niet alleen bij woorden. Hoewel net niet genoeg voor een klassering in de top drie waren leden en dirigent toch erg tevreden met dit resultaat, zeker als je bedenkt dat het deelnemersveld dit jaar erg sterk was met veel andere toporkesten uit de landelijke fanfarewereld.

De komende tijd zal het fanfare Concordia weer in Middelstum te horen zijn tijdens Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei. Daarnaast gaan leden en dirigent zich voorbereiden op deelname aan de kampioenschappen in het Duitse Rastede in juli dit jaar.

Voor de volledigheid de uitslagen in de eerste divisie: CMV Oranje Grootegast (GR) - 94,67; Andels Fanfare Corps – Andel (NB) - 93,67; Fanfare Joost Wiersma – Jistrum (FR) - 92,67; Concordia Middelstum (GR) – 91,67; CWO Groningen (GR) - 88,67; Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide (LI) - 87,67; St. Caecilia America (LI) - 85,67.

Bron & foto: Fanfare Concordia (21 april 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud