Tafeltennis Promotie in Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Tafeltennis Promotie in Middelstum

Dinsdagavond de 29e Januari heeft ondergetekende aan Tafeltennis promotie gedaan in het onderkomen van Midstars, waar het vroeger allemaal gebeurde op tafeltennisgebied in het Noorden des Lands. Uitgenodigd waren leden van de John Schokker Foundation, die talenten in diverse sporten ondersteunen, onze sponsoren en kandidaatsponsoren.De voornaamste doelstelling was om te onderzoeken of enige uitleg met een demonstratie training met Pim van Schaik en Shuo Han Men, die beide in het eerste van KlimaatGroepStars uitkomen, zou leiden tot meer begrip en waardering van onze sport. Welnu, al zeg ik het zelf: Dit is gelukt! Een man en vrouw of vijftig hebben een uur lang geluisterd en gezien hoe onze complexe sport in elkaar zit en naderhand onder het genot van een hapje/drankje is er lang nagepraat. Ook de beelden die getoond werden van de WK van 2018 in Dusseldorf, waren indrukwekkend en ondergetekende kon duidelijk maken waar het naartoe zou moeten.

Dat zou moeten zijn: Toptafeltennis in de komende jaren met deze twee talenten die eerst naar de Eredivisie moeten en vervolgens doorgroeien naar Nederlandse top (Pim) en Europese Damestop (Shuo Han). Dat kan alleen gebeuren in het Noorden in onze setting, dwz trainen in de talentgroep en spelen voor KlimaatGroepStars! Uiterlijk in een dik jaar moet de Eredivisie weer bereikt worden en daar is ook budget voor nodig: Harry Vaatstra van KlimaatGroep Holland kan niet alles alleen doen en daarom heb ik een oproep gedaan tot ondersteuning. Dit om meer te kunnen trainen, eens een stage in een topland af te werken en om een goede speler te halen. We gaan zien of de avond ook in deze een succes zal worden, maar het was erg amusant om een oud-journalist als Dick Heuvelman te zien die een service probeert op de tafel te krijgen.Pim en Shuo Han in volle actie te zien was voor de meesten prachtig om te zien.  Het is aan het team om er een competitie van te maken waarin de ambities duidelijk worden: Het afgelopen weekend is in elk geval niet slecht begonnen met een gigantisch 6 uur durend gevecht tegen Tempo-Team, die we hadden moeten winnen, maar nipt verloren ging. Zondag plaatste Pim zich voor de Jeugd-Top 12 door ongeslagen zijn poule te winnen.

Ook het talent Milo de Boer, zoon van Michel de Boer, oud topspeler, bond hij aan de zegekar: Sterker nog bij tijd en wijle sloeg hij hem van de tafel. Het voorjaarsseizoen  van 2019 is dus begonnen en we willen in Middelstum weer oude tijden laten herleven!! Bekijk HIER het interview welke Middelstum TV had tijdens deze avond in de sporthal van Midstars.

Bron: Anne Vlieg (4 februari 2019) foto’s Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud