Terugblik op jubileumconcert Concordia - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Terugblik op jubileumconcert Concordia

Twee solisten van naam, een combo,veel technische snufjes en een aansprekend programma vormden zaterdagavond de ingrediënten van een bijzonder geslaagd jubileumconcert van de 100-jarige fanfare Concordia uit Middelstum onder leiding van dirigent Klaas van der Woude.Na een receptie en huldiging van een aantal jubilarissen vind het concert aan. De fanfare opende verrassend. Het orkest zat onzichtbaar achter een gordijn. Bij de eerste noten van het openingswerk viel het doek naar de grond en werd het orkest en het prachtig vormgegeven decor zichtbaar. Dat viel erg in de smaak bij het publiek. Vervolgens nam gastheer Bert Groothedde het woord.  Hij zou de aanwezigen gedurende de avond door de geschiedenis van Concordia leiden waarbij hij ook de solisten introduceerde en waar nodig de werken van commentaar voorzag. Aan het begin van de avond stond hij ook kort stil bij het recente overlijden van prominente Middelstumer Meindert Schollema.

Soliste Fardau van der Woude bracht het publiek in vervoering met het prachtige werk I Shall Love But Thee van componist Jan van der Roost. Dit werk voor sopraan en orkest is gebaseerd op een sonnet van William Shakespeare. Later op de avond zou ze nog een keer terugkeren om het werk ‘Concerto pour une Voix’  dat volgens Groothedde een geliefd lied was in huize Van der Woude.

De brits Steve Sykes maakte met zijn tuba grote indruk op het publiek. Hij speelde een viertal solowerken waaronder de opzwepende Czardas van Monti. Maar ook het publiek moest aan het werk, onder aanvoering van Sykes werd het lied “Edelweiss” uit de bekende film “The Sound of Music” gezongen. Met zijn onmiskenbaar droge Engelse humor wist hij het publiek te boeken.Uiteraard was Concordia ook te horen zonder solisten. Onder meer werd een deel gespeeld uit Mantra van de Oostenrijkse componist Thomas Doss. Dit werk is speciaal voor dit jubileum in opdracht van Concordia geschreven. Bij het overige repertoire werd het orkest aangevuld met combo BeautyKees dat ook na afloop tot in de kleine uurtjes de after party begeleidde.

Concordia kijkt terug op een prachtig jubileumfeest en is bijzonder dankbaar dat dit met hulp van zoveel sponsoren, fondsen en vrijwilligers is gerealiseerd.

Onze fotograaf was bij het concert aanwezig en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Concordia (9 december 2019) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud