Try-out voor fanfarekampioenschappen in Damstee - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Try-out voor fanfarekampioenschappen in Damstee

Op 8 april 2023 om 19:00 uur organiseert fanfare Concordia uit Middelstum een try-out ter voorbereiding op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2023 in GKV De Damstee te Middelstum. Naast Concordia is ook CMV Oranje uit Grootegast te beluisteren.Op zaterdag 15 april vinden in de Lawei te Drachten de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen plaats. In het kort: elke divisie speelt een verplicht werk dat wordt beoordeeld door een vakjury. De winnaar mag zich een jaar lang kampioen noemen binnen zijn eigen divisie.

Ook fanfare Concordia neemt dit jaar weer deel in de eerste divisie. Op de lessenaar staat het werk World of Wizards van componist Stijn Roels. Onder leiding van dirigent Richard Visser is het orkest al vanaf begin dit jaar aan het werk met deze eigentijdse compositie. Nu het bijna zover is, is het tijd het werk ook enkele malen voor publiek uit te voeren.

Naast Concordia is ook vice-wereldkampioen Oranje uit Grootegast te beluisteren. Dit orkest onder leiding van dirigent Jan Werkman komt ook uit in de eerste divisie en zal dus hetzelfde werk ten gehore brengen. Een unieke gelegenheid voor u als luisteraar om de verschillende interpretaties te beluisteren.

Nieuwsgierig? We zien u graag op 8 april in De Damstee, Boerdamsterweg 12a in Middelstum. De toegang is gratis, het concert begint om 19:00 uur, de zaal gaat open om 18:30 uur.

Bron: Fanfare Concordia (3 april 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud