Twee mooie wandel routes in Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Twee mooie wandel routes in Middelstum

Nieuwe folder Ommetje en nieuwe kaart Gedichten route
 

Stichting Dorpsbelangen heeft twee wandelingen onder haar beheer. Het Dorpsommetje “Middelstum Rond” en de “Twijde Grunneger Toalroute” over Toornwerd. Van beide wandelingen waren de folders en kaarten op.

Het ommetje Middelstum Rond, een wandeling van 6,6 km is een prachtige gevarieerde wandeling helemaal rond Middelstum en over Toornwerd. Officieel begint de route op Ewsum. Maar je kunt eigenlijk overal beginnen. De voetjes op de bordjes en stikkers geven de route aan. De route staat op de ommetje folder met informatie over belangrijke plekken. Die informatie is nu aangepast naar de huidige situatie. En ook de bordjes en stikkers, die niet meer goed te zien waren, zijn vervangen. De foto’s laten zien wie dat onder hun hoede hebben genomen. Dat was een heel dingetje. Eerst inventariseren, daarna vervangen. SDM dankt deze mannen heel hartelijk. De ommetjes zijn opgezet door Landschap Beheer Groningen. In onze provincie zijn wel 25 van dit soort ommetjes.
Ook de informatie kaart van de gedichten route “De Twijde Grunneger Toalroute” is aangepast. Op de kaart begint de route op het Concordiaplein. Over het Hoogholtje Trekweg kunt u de gedichten vinden over het Groninger land langs Het Kerkenpad naar Toornwerd  en rond Toornwerd. Binnenkort kan men beide routes en ook de historische informatie van de gedichten route op de website vinden en downloaden van de Historische Vereniging Middelstum. Een mooie samenwerking.

Folders en kaarten liggen bij de volgende plaatsen:
Middelstum:
Ewsum theeschenkerij,
Mendels theehuis,
Herberg “In de Valk”

Loppersum:
Hotel Spoorzicht

Bedum:
Hotel Gemeentehuis
Bron & foto's/filmpje: Stichting Dorpsbelangen Middelstum (1 juni 2024)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud