Uitzwaaien Sinterklaas met Sintliederen op Hemony-Carillon Middelstum. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Uitzwaaien Sinterklaas met Sintliederen op Hemony-Carillon Middelstum.

Henk Veldman bespeelt het Hemony-carillon van de Hippolytuskerk te Middelstum op zondag 6 december 2020 van 14.00 tot 15.00 uur. Twee gebeurtenissen hebben onze beiaardier geïnspireerd, het vertrek van Sinterklaas maar ook de geboorte van Jezus. Sinterklaas kan worden uitgezwaaid en daarom eerst nog wat Sinterklaasliederen.
 


Maar het is ook 2e adventszondag, daarom gaat Henk Veldman verder met Adventsliederen zoals 'Nun komm'der Heiden Heiland' van Johann Sebastian Bach en 'Adventi Enek' van Zoltan Kodaly en andere bekende adventsliederen. Prachtige muziek op het Hemonycarillon uit 1662. Luister er naar, wandelend rond de Hippolytuskerk of in het Asingapark. Ook is het carillon goed te horen in de auto, parkeerruimte genoeg. Helemaal van deze tijd; een drive-in concert.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (1 december 2020)
┬ę Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud