Vast Banket, da’s je van het! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Vast Banket, da’s je van het!

Boek over bakkerij Vast.

Frouk Vast loopt al jaren rond met het idee om het verhaal van bakkerij Vast op papier te zetten. Aan de hand van allerlei artikelen die van haar vader Uilke zijn geweest, heeft zich het verhaal gevormd. Gaandeweg heeft ook broer Stoffer een bijdrage geleverd en zijn er oud-werknemers geïnterviewd. Verder bevat het boek enige hoofdstukken met foto’s van personeelsleden en -feestjes.
Het verhaal van Vast Banket begint op 1 april 1946. Dan nemen Uilke Vast en zijn vrouw Jantje Johanna Maria Vast-Stalman in Westerwijtwerd de bakkerij met winkel en bakfiets over van bakker Boelema.

Het verhaal gaat verder via uitbreidingen en verhuizingen naar Middelstum en uiteindelijk Boerdam, waar het bedrijf onder een andere naam (en onder andere eigenaars) verder gaat. Het boek telt honderden foto’s van de verschillende perioden en bovendien ook enige hoofdstukken met foto’s van personeelsleden en -feestjes.

Het boek gaat € 22,50 per stuk kosten en zal in het voorjaar verschijnen, mits er voldoende inschrijvingen zijn.

U kunt het boek bij voorintekening bestellen door een mail te sturen naar: frouk.vast@gmail.com. Vermeld daarbij uw naam, adres, postcode en woonplaats. En uiteraard hoeveel boeken u wilt bestellen en of het moet worden verstuurd of wordt opgehaald.

Bron & foto's: Frouk Vast (18 december 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud