Versoepeling zwembad Middelstum vanaf 1 juli! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Versoepeling zwembad Middelstum vanaf 1 juli!

De afgelopen weken hebben we kunnen proefdraaien in het zwembad met de jongste kinderen. Dit ging er goed en omdat versoepelingen vanaf 1 juli mogelijk zijn, willen wij dat ook graag doen. Daarom hebben we als bestuur besloten om vanaf 1 juli de volgende wijzigingen door te voeren:
 -Het zwembad gaat flexibeler open. We proberen weer zoveel mogelijk de openingstijden aan te houden als voorgaande jaren. Dit kan echter alleen als er voldoende toezichthouders zijn. Houd daarom facebook en de vlag goed in de gaten om zeker te weten of het bad open is.
 

-Alle kinderen t/m 18 jaar zijn van harte welkom in het zwembad.
 

-Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn weer welkom met 1 begeleider per huishouden. Als we merken dat dit goed gaat, zullen we op een later tijdstip ook meerder begeleiders toe kunnen staan.
 

-Begeleiders mogen NIET in het bad zwemmen, maar kunnen vanaf de kant hun kind in de gaten houden.
 

-Iedereen boven de 18 jaar moet zich houden aan de 1,5mtr regel.
 

-Om hieraan te kunnen voldoen zal de “garage” dienen als uitgang.
 

-Kleedkamers en toiletten zijn weer open (houd ze wel netjes)

-De snoepwinkel (ook voor koffie, drinken en ijsjes) gaat weer open! Maar er kan niet betaald worden met geld. Via het bekende bankrekeningnummer kan middels een betaling van 5 euro, met vermelding van naam en adres, een knipkaart besteld worden. Deze kaart heeft uiteraard een waarde van 5 euro en daarmee kan betaald worden bij het winkeltje.
 

-Is het geld voor 12 uur binnen op de rekening, dan ligt diezelfde middag de kaart nog klaar in het zwembad. Bij een betaling die na 12 uur binnen is, ligt de kaart een dag later klaar.
 

-Eventueel kan deze “betaalkaart” ook met gepast geld worden gekocht bij het winkeltje.
 

-Er mag nog steeds gevoetbald worden op het daarvoor bestemde veldje, deze bal moet je zelf meenemen
 

-In het bad zelf mogen geen speelattributen worden meegenomen. We blijven werken volgens het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’, opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche. Dit houdt in dat we de volgende regels stellen:
 

-Trek thuis alvast de zwemkleding aan onder je gewone kleding;
 

-Ga vooraf thuis alvast naar het toilet, de toiletten blijven op die manier langer netjes;
 

-Douche thuis voor en na het zwemmen;
 

-Zodra je in het zwembad komt dien je eerst je handen te desinfecteren;
 

-Daarna passeer je de toezichthouder, waar je je abonnement laat zien;
 

-Er worden door het zwembad geen speelattributen uitgeleend. Verder zijn de algemene regels van het RIVM van toepassing:
 

-Blijf thuis wanneer je in de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkouden, hoesten, benauwdheid of koorts
 

-Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38o C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, ben je weer welkom
 

-Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het COVID-19 virus
 

-Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld
 
 
-Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld
 

-Ga direct naar huis wanneer er klachten ontstaan zoals: neusverkouden, hoesten, benauwdheid of koorts
 

-Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 

-Vermijd het aanraken van je gezicht
 

-Schud geen handen
 

Mocht je nog geen abonnement hebben, dan kun je deze alsnog bestellen. Dit kan d.m.v. het abonnementsgeld over te maken op bankrekeningnummer: NL20 RABO 0106 9800 25 t.n.v. Stichting Zwembad Middelstum o.v.v.: naam, adres, geboortedatum en wel of geen diploma. De abonnementen kunnen vervolgens bij binnenkomst in het zwembad in ontvangst genomen worden. Houd wel rekening met een verwerkingstijd van enkele dagen.
 

Tarieven:
 
1e abonnement: 28,50
 
2e abonnement: 23,50
 
3e abonnement: 18,50
 
vanaf 4e abonnement: 16,00

 
De toezichthouders doen hun best om het zwemmen voor iedereen zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Wanneer iedereen zich houdt aan de regels dan zal dat best gaan lukken. Mocht het echter gebeuren dat iemand zich meermalen en moedwillig niet houdt aan de regels, dan kunnen zij jou de toegang tot het bad ontzeggen. Als bestuur zullen we met de toezichthouders volgen hoe het werken volgens deze regels verloopt. Afhankelijk daarvan behouden we ons het recht voor om dingen te wijzigen. Werkt iets niet, dan draaien we de regel terug, passen we deze aan, of (in het ergste geval) sluiten we het zwembad. Maar wanneer alles heel goed gaat kunnen we misschien ook overgaan tot verruiming van de mogelijkheden. We rekenen op jullie medewerking!

Bron: Zwembad Middelstum (30 juni 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud