Vervanging brug Fraamklap nabij Middelstum start in maart 2019 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Vervanging brug Fraamklap nabij Middelstum start in maart 2019

De brug Fraamklap nabij Middelstum is aan vervanging toe. In maart 2019 wordt de brug gesloopt. Dit betekent onder andere dat er een tijdelijke omleidingsroute komt en dat de vaarwegen Boterdiep en Westerwijtwerdermaar gestremd worden. De nieuwe brug is naar verwachting begin juli 2019 klaar.Nostalgische kenmerken
Omdat de Fraamklap een oude, karakteristieke en beeldbepalende brug is, heeft de gemeente gekozen om de brug te vervangen door een brug die er nagenoeg hetzelfde uitziet. De nieuwe brug krijgt vrijwel dezelfde vorm en kleuren. Ook worden er nostalgische kenmerken toegepast zoals klinknagels.

Betere waterdoorstroom
Het waterschap Noorderzijlvest maakt bij de vervanging van de brug gebruik van de mogelijkheid het ‘doorstroomprofiel’ te vergroten. Het water dat ter plaatse van de brug door het Westerwijtwerdermaar stroomt krijgt zo meer ruimte en dat is nodig om de steeds vaker voorkomende zware buien goed te kunnen verwerken. Noorderzijlvest speelt hiermee in op de gevolgen van klimaatverandering.

Informatieavond op 12 februari
Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 12 februari 2019. Aannemers Macadam B.V. en Rusthoven B.V. praten u graag bij over de voortgang van het project 'vervanging brug Fraamklap'. Tijdens deze avond komen ook het ontwerp van de brug, de omleidingsroute, bereikbaarheid en mogelijke overlast aan de orde. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van uw vragen. De informatieavond wordt gehouden in 'Dorpshuis Westerwijtwerd', Palenweg 1, 9993 TM in Westerwijtwerd. U bent welkom vanaf 19.45 uur, de informatieavond start om 20.00 uur.

Bron gemeente Loppersum (5 februari 2019) foto uit het archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud