Viering 40-jarig jubileum Tennisclub Mentheda - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Viering 40-jarig jubileum Tennisclub Mentheda

Na veel onzekerheid vanwege Corona is het de jubileumcommissie toch gelukt een leuk en aangepast programma te organiseren. De tennisclub in Middelstum, TC Mentheda, bestond donderdag 27 augustus j.l. 40 jaar. Daarnaast zijn afgelopen voorjaar de banen grootscheeps gerenoveerd. Beide gebeurtenissen zijn op zaterdag 29 augustus gevierd op het tenniscomplex aan de Coendersweg. Vanwege Corona wel in aangepaste en vooral kleinere vorm en alleen voor de huidige leden.

De jubileumcommissie is bijna een jaar lang bezig geweest met de voorbereiding en het programma was al min of meer rond. Maar toen gooide Corona roet in het eten. Alex Reijnders, voormalig trainer en coach van het duo Elting / Haarhuis en die met leden van Mentheda bekend is vanwege deelname aan zijn tennisreizen naar Turkije, zou vanuit Eindhoven naar Middelstum komen voor het geven van clinics samen met oud-trainer Steven de Jong. Dat moest helaas geannuleerd, maar de toezegging is er dat hij bij een andere gelegenheid graag een keer komt.
Historie
40 jaar geleden waren er 7 mensen uit Middelstum die graag wilden dat er tennisbanen in Middelstum zouden komen. Er is door deze mensen toen veel werk verricht om dit te realiseren. Voor aanleg van tennisbanen moest je kunnen aantonen (bij de voormalige Gemeente Middelstum) hoeveel mensen wilden gaan tennissen. En dat waren er ongeveer 180. Op 27 augustus 1980 is de oprichtingsakte van TC Mentheda officieel bij de notaris gepasseerd. In de loop der jaren is er iets moois ontstaan aan de Coendersweg. Een gezellige club met veel activiteiten en veel zelfwerkzaamheid.

Heden
40 jaar verder zijn er ruim 80 leden, een aantal donateurs en een pool van sponsors. Net als overal is het ledental in de afgelopen jaren behoorlijk afgenomen, maar het lijkt zich nu te stabiliseren. Zo’n 8 jaar geleden is het tenniscomplex geprivatiseerd en aan de club overgedragen. De club is financieel gezond dankzij een behoedzaam beleid en veel zelfwerkzaamheid.  De banen zijn al eens opnieuw aangelegd, de kantine heeft een andere plek gekregen en afgelopen voorjaar zijn de banen dus grootscheeps gerenoveerd. Het complex ligt er nu weer goed bij en is helemaal klaar voor de najaarscompetitie 2020 die op maandag 7 september begint.

Afgelopen zaterdagmiddag om 13 uur was het, na de nodige voorbereidingen, dan zover. De viering van het 40-jarig jubileum in aangepaste vorm. Bij betreden van het park moest iedereen zich registreren, ieder met een eigen jubileumpen. Daarna kon het bestelde jubileumshirt worden afgehaald. De officiële handeling bestond uit het hijsen van de clubvlag door Aaf te Wolde en Marin Gast, respectievelijk het oudste en het jongste lid van de club, waarna het welkomstwoord werd gesproken door de voorzitter Henkjan van Loon. Daarna werd voor iedereen koffie/thee met wat lekkers aan tafel geserveerd.

Ex-trainer van de club, Steven de Groot en huidig trainer, Stan Naaktgeboren, hadden een zeer gevarieerd tennisprogramma gemaakt voor de bijna 40 deelnemers en gaven enthousiast leiding aan de verschillende clinics in de vorm van drills en een tiebreaktoernooitje.

Het programma werd rond 15 uur onderbroken door de komst van de burgemeester van Loppersum, de heer Hans Engels.  Een grote verrassing. Jan Gast, lid van het eerste uur en supervrijwilliger van de club werd van de baan geroepen. Na al die 40 jaar lang dag en nacht klaarstaan voor de club vaak met inzet van eigen werk- en voertuigen, betrokken bij alles wat met gebouwen en banen te maken heeft, werd hij uit naam van Koning Willem Alexander koninklijk onderscheiden. Hij is Lid in de Orde van oranje Nassau geworden.
 
Rond de klok van 16.30 uur zat het actieve programma er op. Ter afsluiting waren er nog lekkere hapjes en was er gelegenheid om (op 1,5 meter) nog even gezellig na te praten.
 
Na afloop maakten vele handen licht werk en zat de legertent weer snel in zijn kist, waren terras en terrein weer in oude staat teruggebracht en keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Ondanks de beperkingen vanwege Corona en dankzij de inspanningen van velen kan TC Mentheda terugzien op een geslaagde viering van het 40-jarig jubileum.

Bron & foto's: TC Mentheda (1 september 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud