Vooraankondiging programma voor 5 mei 2020 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Vooraankondiging programma voor 5 mei 2020

Beste mensen, Op 5 mei 2020 vieren wij in Nederland 75 jaar bevrijding. Ook in Middelstum zal er groots uitgepakt worden. Verschillende verenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken om  gezamenlijk een prachtige feestdag te organiseren. De samenwerking bestaat uit: 4/5 mei comité, S.O.O.M., Historische Vereniging Middelstum, Stichting Dorpsbelangen Middelstum, Handelsvereniging Middelstum en de Culturele Raad. De eerste vergaderingen zijn inmiddels geweest en wij zijn met z’n allen de mening toegedaan dat wij een heel mooi divers programma hebben samengesteld.


 
We beginnen met een vrijheidsmaaltijd in Vita Nova. Nadere info hieromtrent volgt t.z.t. De kinderen krijgen gedurende de maaltijd gelegenheid om hun fiets te versieren. In de week voorafgaand aan 5 mei zullen 5 heren de fietstocht maken vanuit Leipzig naar Middelstum. 75 jaar geleden zijn er ook Middelstummers, nadat ze bevrijd waren. teruggefietst naar Middelstum. Deze heren hebben in Duitsland anderhalf jaar dwangarbeid moeten verrichten. Een geweldig initiatief van de 5 heren die nu dezelfde fietstocht zullen gaan maken.
 

Het monument in Duitsland.

Wanneer de fietsers dan weer in Middelstum zullen arriveren verdienen zij natuurlijk een enorm warm welkom. Het plan is dan om de kinderen op hun versierde fietsen de 5 fietsers tegemoet te fietsen om dan vervolgens als één  hele grote groep nog een klein rondje door Middelstum te fietsen. Tevens is het de bedoeling dat de fietsers ook de vrijheidsvlam naar Middelstum brengen. Deze vlam moet vanuit het Stadspark te Groningen naar Middelstum gebracht worden zodat bij ons in het dorp het vuur ontstoken zal gaan worden in een vuurschaal. Het is de bedoeling om deze vlam in estafettevorm naar Middelstum te laten komen. Wij zijn nu op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om een stuk met de fakkel te rijden/fietsen/lopen/skeeleren om op deze manier de vlam naar hier te krijgen, zodat onze fietshelden de laatste kilometer met de vlam naar Middelstum zullen fietsen. Dit belooft een heus spektakel te worden. Wil jij graag deel uitmaken van dit geweldig evenement geef je dan gauw op.

Aansluitend zal er een bevrijdingsconcert georganiseerd worden in de Hoeksteenkerk. Het is de bedoeling dat hier optredens plaats gaan vinden door muzikanten, allen afkomstig uit Middelstum. Dus ben je lid van een koor of muziekvereniging of kun je zelf goed zingen of een instrument bespelen, geef je dan op. Met elkaar hopen wij er dan een prachtig bevrijdingsconcert van te maken. Deze feestdag wordt afgesloten met een bevrijdingsbal voor jong en oud in Vita Nova.

Opgave voor de estafette van de bevrijdingsvlam of voor het bevrijdingsconcert kan via de mail: Janco-aalke@telfort.nl

Wij hopen u alvast een beetje een idee te hebben gegeven van hetgeen er allemaal wordt georganiseerd op bevrijdingsdag, 5 mei 2020 in Middelstum.
 
Heeft u nog vragen of ideeën, dan horen wij dat ook heel graag via het genoemde e-mail adres.

Bron: 4/5 mei comité Middelstum (22 december 2019) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud