Voorbereidingen Kleintje Woodstock in volle gang - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Voorbereidingen Kleintje Woodstock in volle gang

Vanavond is het zover, Kleintje Woodstock in Middelstum. In het Asingapark is men momenteel druk bezig met de voorbereidingen. Met man en macht wordt er gewerkt om er vanavond een waar spektakel van te maken. 50 jaar na datum herleefd men in Middelstum Woodstock opnieuw. Kaarten zijn er niet meer te krijgen want de 400 beschikbare kaarten waren deze week reeds uitverkocht.Bron: Wikipedia
Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland (240 ha) van de melkveehouder Max Yasgur. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het festival werd Woodstockgenoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur.

Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Rolling Stone noemde het evenement in zijn '50 Moments That Changed the History of Rock and Roll'. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog.

Onze fotograaf ging vanmiddag even langs in het Asingapark om te kijken hoe de voorbereidingen verliepen. Bekijk hier zijn FOTO's.

Bron: Team Middelstum-info/Wikipedia (31 augustus 2019) Foto's Jaap van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud