We zijn er bijna klaar voor - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

We zijn er bijna klaar voor

Op zondag 8 maart (aanvang 10.00 uur) wordt er in de Hoeksteenkerk een bijzondere musical opgevoerd. Middelstum-info ging in gesprek met de mensen van de organisatie.

Klik op de pijltjes naast de foto's om voor of achteruit te bladeren.
Voor mobiel de foto's swipen.
Zijn jullie er klaar voor?
Nee nog niet helemaal. Het is een erg bijzondere musical waarbij licht een belangrijke rol speelt. Om die effecten zo goed mogelijk uit te laten komen gaan we zaterdag nog met een grote groep vrijwilligers de kerk verduisteren.

Wie voert deze musical op?
Het gospelkoor “Onze Opdracht” uit Dwingeloo komt dit jaar voor de zesde keer naar Middelstum om een geheel zelfgeschreven musical op te voeren. Drie jaar terug waren ze hier ook nog met de musical “Spiegels”. Hoofdrolspeler Auke Meninga maakte toen grote indruk. Veel mensen waren geroerd door het verhaal en er werd regelmatig gevraagd of het koor uit Dwingeloo nog eens kon komen. We zijn erg blij dat het gelukt is: Het koor is al volgeboekt tot ver in 2021. Ze treden op in heel Nederland.

Waar gaat deze musical over?
Deze musical gaat over het leven van de herdersjongen David. De oude verhalen van toen worden vertaald naar de tijd van nu. Wat kunnen we hiervan leren nu? Auke Meninga speelt opnieuw een schitterende hoofdrol als David. Er zijn veel licht- en geluidseffecten. De teksten zijn allemaal zelfgeschreven maar de muziek is erg bekend. Nieuwe teksten op muziek van Abba, Queen en Frank Boeijen.

Wat verwachten jullie van zondag?
We verwachten opnieuw een erg goed gevulde kerk. Mensen die al eens eerder een musical hebben gezien komen vast en zeker terug. Daarnaast komen er ook vaak mensen uit de omgeving. Het is naast Siddeburen het enige optreden in Groningen.

Wanneer was het nu maar weer?
Zondag 8 maart aanvang 10.00 uur in de Hoeksteenkerk. Iedereen is welkom en de entree is natuurlijk gratis, er is alleen een collecte. Naafloop is er voor iedereen die dat wil ook nog koffie.

Bron: Team Middelstum-info (4 maart 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud