We zijn er klaar mee! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

We zijn er klaar mee!

Vandaag vindt een Landelijke protestactie plaats op het Malieveld door horecaondernemers vanuit het hele land. Ook in Middelstum is de horeca er klaar mee. Op een ludieke manier wordt bij zalencentrum Vita Nova geprotesteerd. Door middel van bouwhekken en een “in Memoriam” die doet terugdenken aan de fijne tijden voor Corona wordt geprobeerd een statement te maken.
De overheid spreekt over een gedeeltelijke lockdown terwijl in principe alleen de horeca en evenementenbranche worden gesloten. Reden van de sluiting is volgens het kabinet het beperken van beweging van mensen maar na 9 maanden in beperkte vrijheid te hebben geleefd is de bevolking toe aan vertier en zoekt dit ergens anders met als gevolg overvolle winkelstraten tijdens “Black Friday”, lange files en rijen bij pretparken en massa’s in de vertrekhal van Schiphol. Logisch allemaal maar niet langer te rijmen met de regelgeving omtrent de horeca. Restaurants en eetcafés kunnen met voldoende afstand en veiligheidsmaatregelen gasten op een veilige manier ontvangen. Dit wordt zelfs toegegeven door het kabinet maar er wordt niets mee gedaan!

Ook de financiële steun waar het nieuws over schrijft valt zwaar tegen. Het nieuws meldt dat er miljarden aan steun naar de horeca, evenementenbranche en andere getroffen sectoren gaat maar in werkelijkheid kom je voor veel regelingen niet eens in aanmerking. Helemaal niet wanneer je als ondernemer probeert om zelf financieel het hoofd boven water te houden. De ToZo regeling wordt niet uitbetaald wanneer je partner ook een inkomen heeft, de NOW regeling wordt niet uitbetaald wanneer je medewerkers worden uitbetaald via een Payroll organisatie, de TVL lijkt op een tegemoetkoming van 50% van de vaste lasten terwijl dit in werkelijkheid een ingewikkelde formule is die onder de streep lang niet op 50% neerkomt en dus lang niet de enorme financiële schade dekt die veroorzaakt is door de verplichte Corona sluiting.  

Tijdens de eerste lockdown konden we als horeca begrip opbrengen voor de strenge regelgeving en het niet leveren van direct maatwerk in de financiële steunpakketten. Nu vele maanden later is de lol eraf! We weten als horeca dat we niet volledig gecompenseerdkunnen worden maar we snappen niet dat de horeca en evenementenbranche voortdurend als de boosdoener worden behandeld.

Het wordt tijd voor perspectief! We zijn flauw van het niets mogen terwijl om ons heen alles lijkt te mogen. Geef ons weer meer ruimte en laat ons op een verantwoorde manier weer opengaan. Liever halfbakken open en vechten voor je zaak dan halfbakken  steun en stilletjes je mooie horeca bedrijf zien sterven.  

Bron: Zalencentrum Vita Nova (7 december 2020) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud