Wedstrijdverslag KlimaatgroepStars-TOGB - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Wedstrijdverslag KlimaatgroepStars-TOGB

De 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie in de 1e Divisie tussen KlimaatgroepStars en een van de andere favorieten TOGB is uitgelopen op een ware veldslag! Voor een mannetje of 25 (wat zeker wel meer verdient), voltrok zich één van de beste duels ooit in Middelstum gespeeld. Na een bijna 6.5 uur, plaatste een der scheidsrechters de 5-5 op het scorebord, een uitslag waar beide partijen zich in konden vinden.

Het was de eerste wedstrijd van onze nieuwe aanwinst, de Duitser Pekka Pelz en hij heeft er wat van gemaakt! Allereerst een rectificatie: hij is geen Zwitser, ondanks het wonen en werken van zijn ouders in Zwitserland en het spelen van hem bij een club aldaar. Hij is in de grensstreek geboren, maar in Duitsland dus. Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven met een hattrick, nadat hij in alle wedstrijden nog met 2-1 achterstond. Een vechter, die dankzij de coaching van Jan Tammenga de rust vond om zijn beste spel op het laatst te spelen. Zijn winst op Michel de Boer mocht er zijn, zijn comeback na een 2-0 achterstand tegen de nummer 196 van de wereld, Adam Hmam, was groots! Ook in zijn optreden tegen de verrassend sterke jongeling Tim Gras, moest hij diep gaan en met 12-10 in de 5e game voltooide hij zijn ongeslagen status.
Voor de pauze waren ook Nathan (vd Lee) en Colin (Rengers) dicht bij een prachtige overwinning tegen respectievelijk Hmam en De Boer. Dat feest ging echter niet door. Wel had Colin tegen Gras en samen met Nathan het dubbel gewonnen in een zéér boeiende wedstrijd! Daarom stond KlimaatgroepStars bij de pauze op een 3-2 voorsprong. Erg veel potten in vijf games ook na de pauze, met vrijwel zonder uitzondering, een hoog niveau. Reeds vermeld de bijzondere zege van onze nieuwe man op de zeer soepel spelende Tunesiër. De 11-2 in de vijfde game mag niet onvermeld blijven.

Na de 4-2 had KlimaatgroepStars een niet ingecalculeerde nederlaag te verwerken van Nathan tegen een ontketende Tim Gras, had Colin niet écht wat in te brengen tegen Hmam en nogmaals Nathan verloor krap tegen Michel de Boer. Er dreigde zowaar nog een verlies van 6-4, maar op de valreep sleepte Pekka de 5-5 uit het vuur. Aldus een spectaculaire ouverture, die veel belooft voor het vervolg vd competitie. Wessem liet er gelijk geen gras over groeien tegen De Toekomst: 10-0. De verwachtingen zijn dat het gaat tussen deze club en de opponenten in Middelstum aangaande het kampioenschap.

Zaterdag speelt KlimaatgroepStars uit tegen De Toekomst, dan zal ook uitgehaald moeten worden. De volgende wedstrijd in Middelstum is op zaterdag 8 februari en start om 16.00 uur. De tegenstander is dan Scylla uit Leiden. De toegang is gratis.

Bron: KlimaatgroepStars (28 januari 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud