Wethouder Bé Schollema feliciteert 100e aanmelder regeling aardgasvrij wonen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Wethouder Bé Schollema feliciteert 100e aanmelder regeling aardgasvrij wonen

Mevrouw Top uit Middelstum is de 100e deelnemer die zich heeft aangemeld voor de regeling aardgasvrij wonen. Zij is voornemens om haar meer dan 100 jaar oude woning te verduurzamen en van het gas af te krijgen. Wethouder Bé Schollema (duurzaamheid en energietransitie) feliciteerde haar vanochtend en overhandigde haar symbolisch een energiebespaarpakket.  


 
Mevrouw Top: “Mijn omgeving reageert verbaasd als ik zeg dat ik mijn woning aardgasvrij wil maken." Uit het energieverbeterplan van de woning blijkt dat het wel mogelijk is, maar niet eenvoudig. Om het warmteverlies te beperken moeten de vloeren en gevels worden geïsoleerd. Voor verwarming van de woning wordt een warmtepomp geadviseerd. Omdat de woning ook dienst doet als Bed & Breakfast (B&B Middelstee) moest er in het energieverbeterplan rekening gehouden worden met een aantal specifieke eisen.
 
160 woningen verduurzamen
Bé Schollema: 'Wij willen inwoners met de regeling aardgasvrij wonen stimuleren hun woning te verduurzamen en aardgasvrij te maken. Voor de regeling aardgasvrij wonen is een bedrag van 1,17 miljoen euro beschikbaar. Voor dat bedrag kunnen ca. 160 woningen verduurzaamd en aardgasvrij gemaakt worden. Tot nu toe zijn er 100 aanmeldingen bij de gemeente binnengekomen. Wij roepen geïnteresseerden op om zich bij de gemeente aan te melden.'  
 
Hoe werkt de regeling aardgasvrij wonen?
De regeling heeft als doel om particuliere woningen van het gas af te krijgen en om het warmteverlies van de woning terug te brengen. Deelnemers krijgen bezoek van een onafhankelijk energieadviseur. Hij of zij neemt de te verduurzamen woning op en bespreekt de mogelijkheden om het warmteverlies van de woning terug te brengen en om deze aardgasvrij te maken. Deelnemers kunnen vervolgens aanspraak maken op een subsidie van 30% van de begroting met een maximum van €5000. Daarnaast kan een renteloze lening worden afgesloten van maximaal €20.000 per woning.
 
Inschrijven
Wilt u gebruik maken van de regeling aardgasvrij wonen? Dan kunt u zich inschrijven via www.loppersum.nl/aardgasvrijwonen. Inschrijving kost €50 maar als uw aanvraag niet wordt gehonoreerd omdat er te veel aanmeldingen zijn ontvangt u dit bedrag retour.

Bron & foto: Gemeente Loppersum (13 februari 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud