Wie heeft die rotstreek gepleegd - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Wie heeft die rotstreek gepleegd

“Voor wie deze rotstreek heeft gepleegd…het is je goed gelukt” Met deze tekst begint onze immer attente en vriendelijke dorpsgenoot Mark van Dijken vrijdag 5 april een berichtje op zijn Facebooksite. We treffen Mark vanmiddag bij het oorlogsmonument op het Concordiaplein.


Foto: Mark van Dijken

Hij is daar druk bezig met het verwijderen van het onkruid. “De gemeente doet hier niets. Ik heb het vorig jaar ook nog netjes gemaakt. Waarom zijn er niet wat meer mensen die dit willen onderhouden en af en toe eens willen schoonmaken? Ik wil Bé Schollema eigenlijk wel bellen voor een extra container” Iedereen kent Mark als een vriendelijke en attente kerel die overal wil helpen en alles wel wil regelen. Hij is een soort ambassadeur voor ons dorp. Maar vandaag is ie boos en dat is goed te merken. Hij vertelt me over de troep die hij overal aantreft in ’t dorp en dan vooral bij dit mooie monument. “Het staat hier echt vol met onkruid”. Mark doet twee dingen tegelijk” Praten en op zijn knieën het onkruid verwijderen tussen de steentjes van het monument.

Nog bozer wordt Mark als hij vertelt dat er mensen iets over het monument heen hebben gegooid. Wat het is weet hij niet. Het brons van de gedenkplaat is wat doorlopen, er is dus een chemische reactie geweest denkt Mark. “Kees Geut is een beste kerel en die heeft er verstand van want die heeft altijd keukens verkocht. Hij denkt dat het er met GlasEx of zo wel af wil, dat gaan we dan maar proberen. Hopelijk wil dat”Maar minder boos is hij er niet om. “Ik zou degene die ’t gedaan had zo een trap met mijn klomp onder zijn kont willen geven” zegt hij strijdlustig.Wellicht zijn er mensen die meer gezien hebben en weten wie dit gedaan hebben. Ze kunnen dit dan melden aan: info@middelstum-info.nl Ook roept Mark op tot meer hulp; “Als we allemaal een stukje van het dorp netjes houden dan wordt alles toch veel mooier?” besluit Mark. Dat hoeft niet alleen bij ’t monument maar dat geldt voor ’t hele dorp. Als er mensen zijn die Mark willen helpen om het monument netter te houden dan zou dat mooi zijn. Opgeven hoeft niet, gewoon aan de slag gaan.

Bron: Team Middelstum-info (6 april 2019) foto’s Mark van Dijken (1) en Jannes Klaassen (2)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud