Wintermuziek. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Wintermuziek.

Bespeling Hemony carillon van de Hippolytuskerk van Middelstum door Henk Veldman op zondag 17 januari 2021 16.00 tot 17.00 uur. !!Let op andere aanvangstijd!! Concerten bezoeken is nog steeds niet mogelijk. Luisteren naar een live bespeling van een carillon kan wel, genoeg ruimte rond de Hippolytuskerk van Middelstum. Henk Veldman geeft dan ook graag gehoor aan het verzoek van de Commissie Hemony Beiaard Middelstum om een keer extra te spelen.
 


Wintermuziek is deze keer het thema, de beiaardier heeft een zeer afwisselend programma gekozen, van zeer bekend (Vivaldi), treurig (Valse Triste van Jean Sibelius), maar ook, voor het geval dat er ijs op de gracht ligt, de skaterwaltz van Emile Waldteufel en om weer warm te worden een een tango(Presentania van Astor Piazolla). De muziek nodigt uit een dansje te maken, best mogelijk in het Asingapark.

Toelichting beiaardier: Het bekende winterconcert van Vivaldi verbeeldt de winterse gezelligheid van het schaatsen, de koude wind, het uitglijden, de sneeuwpret etc. Voor de huiselijke warmte een keuze uit de bundel Salonmuziek die Bernard Winsemius ooit voor beiaard bewerkt heeft, met als onderschrift ‘Muziek voor balzaal en salon’. Zwierige dansen in vrolijke driedelige maatsoorten, die met name aan het eind van de 19de eeuw veelvuldig werden gecomponeerd om in de behoefte van danszalen te voorzien. Ook al kan het dan niet voor ieder gearmd, dansen is buiten de 1,5 meter nog steeds goed mogelijk in deze Coronatijd.
Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand van elkaar te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (11 januari 2021) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud