Zeer succesvolle inloopdag Historische Vereniging - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Zeer succesvolle inloopdag Historische Vereniging

De traditionele inloopdag, in het Hippolytushoes is een zeer goed bezochte dag geworden. Buiten bij de ingang zagen de bezoekers reeds het vervoermiddel dat vroeger veel werd gebruikt en aangaf wat het thema van die inloopdag was namelijk TRANSPORT EN VERVOER. Binnen gekomen konden de belangstellenden genieten van het zeer uitgebreide aanbod aan foto en documentatie materiaal dat op 26 grote borden gepresenteerd werd.
Zo kwamen bij de bezoekers de herinneringen weer boven over de: Transportbedrijven, Boderijders, Openbaarvervoer, Beurtvaarders, carrosseriebedrijven en alles wat verder nog met vervoer te maken had. Op een viertal tafels lagen diverse foto’s met werknemers van verschillende bedrijven waarvan de namen niet allemaal bekend  waren, hier werd goed aandacht aan besteed en vele namen werden op de lijsten ingevuld.

 
Van de beide boekentafels, Historische Vereniging met boeken over Middelstum en Fré Schreiber mit de Grunneger bouken veur n schappelk prieske, werden gretig afgenomen. Er werden veel vragen door de bezoekers gesteld waarvan de meeste wel  beantwoord konden worden door de leden van de vereniging. Ook werden er tijdens deze inloopdag weer veel contacten gelegd en werd het archief van de vereniging weer uitgebreid met de meegebrachte goederen, foto’s en documenten.

 
Al met al weer een succesvolle dag met meer dan 100 bezoekers wat deze dag dan ook haast een reünistisch gevoel gaf.

Bron & foto's: Historische Vereniging Middelstum (11 december 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud