Zeldenrust in rouw - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Zeldenrust in rouw

De prachtige koren- en pelmolen Zeldenrust gebouwd in 1845 uit Westerwijtwerd is in rouw en dat zie je al vanuit de verte aan onze mooi gekleurde Groninger vlag die halfstok bij een ondergaande zon vrolijk in de ronde wappert. Maar van vrolijkheid is hier natuurlijk op geen enkele wijze sprake.

 
 
Als de meeste pers- en cameramensen alweer zijn verdwenen blijft alleen het verdriet over in de stille Dorpsstraat van Westerwijtwerd.  Het is rustig op straat en bij de meeste huizen hangt de vlag nog halfstok. Bij het ene huis is dat onze Nederlandse vlag maar bij heel veel huizen is het de Groningse vlag. Een teken van verdriet, frustratie en boosheid. Vandaag was Westerwijtwerd even de bekendste plaats van Nederland omdat we vanmorgen vroeg allemaal werden opgeschrikt door een stevige aardschok die daar plaats vond. Onze burgemeester, de commissaris van de Koning en vele anderen togen naar ’t Huiskamercafé in Westerwijtwerd om hun verontwaardiging uit te spreken voor de camera van RTV Noord. 
Zijn het ingestudeerde woorden zorgvuldig bedacht door hun communicatieadviseurs of komen ze recht uit hun hart en zijn ze gemeend? Ook vanuit Den Haag horen we weer veel mooie woorden van bekende politici die makkelijk sprekend en recht in de camera kijkend roepen dat het nu echt tijd voor daden is. Zelfs onze Koning sprak in het Duits troostende woorden naar al die mensen die vanochtend weer wakker werden geschud door die krachtige beving. Hij wist precies wat ze meemaakten want hij was vorige week nog in Appingedam geweest vertelde hij bijna trots. Maar zullen al die woorden de mensen in dit gebied troost en hoop geven? Zullen die woorden indruk hebben gemaakt op al die mensen die zo geschrokken zijn? Ik denk dan toch dat een halfstok hangende vlag op een prachtige molen meer indruk maakt dan al die holle woorden waar al jaren niets van terecht komt.

Bekijk de FOTO'S welke bij dit artikel horen.

Bron & foto's: Jannes Klaassen (23 mei 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud