Zwarte dag voor Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Zwarte dag voor Middelstum

Als je niet zou weten dat het Koningsdag was dan zou je denken dat het feest was bij het Hippolytushoes. De hoofdingang is feestelijk versierd met kleurige vlaggetjes en de grote rood-witte-blauwe vlag doet zijn best om een beetje te wapperen. En dat valt niet mee want hij is nat en er staat maar weinig wind.


Op 16 juni 1998 om precies 15.00 uur had Meindert Schollema de eer om de eerste paal te mogen slaan van het nieuw te bouwen Hippolyutshoes. Een bijzondere middag want de paal die de grond in moest brak af. De pret onder de aanwezigen was groot en er werd met spoed een nieuwe paal gezocht zodat deze officiële handeling toch door kon gaan.

Precies 20 jaar en ongeveer 10 maanden later kwam vrijdag 26 april  het bericht naar buiten dat het Hippolytushoes gaat sluiten.

De Zonnehuisgroep Noord is inmiddels begonnen met de sluitingsprocedure van het verzorgingshuis Hippolytushoes en heeft zich ten doel gesteld deze uiterlijk 31 augustus af te ronden. In het kader van deze sluitingsprocedure worden momenteel individuele gesprekken gevoerd met de overgebleven verzorgingshuisbewoners, om voor elk van hen te komen tot een andere woonvorm.Het Hippolytushoes zal maar zo niet verdwijnen maar het is voorlopig erg onduidelijk hoe de zorg zal worden weggezet en wat er allemaal gaat gebeuren. Er worden nog veel gesprekken gevoerd. (zie het persbericht dat elders op deze site staat)  

26 april 2019 zal net als 16 juni 1998 in de geschiedenisboeken komen te staan maar dan als een zwarte dag voor het dorp Middelstum en omgeving.

De redactie van Middelstum-info is erg benieuwd naar uw herinneringen aan deze woonvoorziening en natuurlijk naar uw reacties op deze sluiting.

Bron: Team Middelstum-info (27 april 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud